Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

En komplett guide på jaktstøvler

Høst, snø og vinter nærmer seg med stormskritt. Dessverre, sier mange. Endelig, sier jegere. I denne artikkelen vil jeg undersøke hva det er som gjør jaktstøvler gode, og hva man bør se etter for å finne det beste paret.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan finne den rette jaktstøvelen

Skal du hovedsakelig stå stille? Kjører du helt frem til jaktposten? Skal du traske i utallige dager gjennom gjørme, myr og kratt? Det er forskjellige støvler til ulike behov. Men skal du holde deg til ett par, så kan det være lurt å kjøpe et par som fungerer godt til alle behovene.

Hold deg oppdatert på tester, gjerne også fra engelske magasiner. Dette for å få variert data.

Enkelte velger å ende opp med å kjøpe fjellsko fremfor støvler. Dette er et godt alternativ hvis du vet at du ikke vil bli traskende på fjellet i flere dager av gangen. Da kan de også brukes på mer generelle fjellturer.

Fordeler og ulemper med høye jaktstøvler

Høye støvler gir deg god beskyttelse mot både støt og vann som enkelt kan trenge inn i lave fjellsko. En ulempe med de høye jaktstøvlene er at de ikke er praktiske som vanlige fjellsko. Det er en relativt spesifikk sko som kanskje ikke er det beste valget til enhver anledning. Korte fjellturer på varme sommerdager, som et eksempel.

Beskyttelsen slike støvler gir kombinert med hvor praktisk den er i myrer og teknisk terreng, gjør at de er et svært godt alternativ for mange jegere.

artikkelen fortsetter under annonsen

Materialer som blir brukt i moderne jaktstøvler

Gode jakt/fjellstøvler består gjerne av materialer som GORE-TEX, Vibram, memoryfoam (skum som former seg etter foten), mikrofiber, polyuretan og andre materialer. Jaktstøvler kan også bestå av ulike tekstiler, skinn, gummi, plastikk etc.

Veiledende priser på jaktstøvler anno 2019

Vi har undersøkt prisen på jaktstøvler hos store, norske forhandlere. Prisen er vanligvis et sted mellom 1.000 og 4.000 kroner. For en støvel som er oppført som testvinner hos XXL, ligger prisen på 2.500 kroner. Så da har man et prisbilde å kunne ta med videre før du begynner å se på støvler.