Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Er du plattfot? Her er det du bør vite

Plattfot er i følge NHI noe som rundt 15% av befolkningen har – i større eller mindre grad. Dette er en stor andel av befolkningen. Den gode nyheten er at for de aller fleste vil ikke det å være plattfot føre til smerter eller ubehag.

Er det derimot noe som fører til store smerter, vil vi anbefale å oppsøke lege eller undersøke nettsteder som Lommelegen og NHI.no. Vi har linket til disse nederst i artikkelen. Vi gir ikke medisinske råd.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det beste er å få en ekspert til å se på din situasjon

Sliter du med ryggplager eller andre hemninger så vil det alltid være best å oppsøke en ekspert. Som nevnt ovenfor gir vi ikke medisinske råd, og en ekspert vil kunne gi deg konkrete tips og anbefalinger.

Spesialtilpassede såler eller sko

Et valg for mennesker med plattfot er å gå til anskaffelse av spesialtilpassede såler og sko. Dette gjelder enten du ønsker å vite hva du kan gjøre for å forebygge, eller hvis du vet at du trenger et bedre fundament. Her vil du kunne få spesialtilpassede sko, såler eller tips og råd om hva du kan gjøre for å forebygge og forbedre situasjonen.

Generelle såler som er tilpasset plattfot

Du finner flere titalls såler hos de fleste sportsforhandlere. Her vil du finne oppbyggende såler, såler som støtter opp om fotbuen samt ekstra støtte til tær eller hæl. Oppbyggende såler eller flate såler med god demping kan være et alternativ for plattfot.

artikkelen fortsetter under annonsen

Bruk penger på gode sko

Under såler og under foten din finner du skoen. Det er denne som er grunnlaget, og det er her du bør bruke penger før eventuelle såler. Vi anbefaler som nevnt tidligere å oppsøke en ekspert ved ubehag, men du kan selvsagt prøve på egenhånd i første omgang.

Nyttige linker:
https://nhi.no/sykdommer/barn/bein-og-ledd/plattfot/
https://www.lommelegen.no/annet/artikkel/plattfothet-ulike-former-symptomer-og-behandling/68926343