Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Fjellsko – bli skodd til vinteren

Det er mange som opplever å bli skikkelig kalde på føttene om vinteren. Fjellskoene dine er kanskje vanntette, men det er ikke alle som har god polstring. Videre skal vi se litt på hva du kan gjøre for å få en varmere opplevelse på fjellet om vinteren.

artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstra rom til tykke ullsokker

Den første og mest åpenbare ‘investeringen’ du kan foreta deg, er å kjøpe et skikkelig par med pustende ullsokker. For mange er det slik at skoen passer utmerket, og tykke sokker vil føre til at skoen blir for trang. Det finnes noen tynnere par med ullsokker, så du kan undersøke hvorvidt et slikt par vil passe i skoen.

Tykke ullsåler eller moderne varmesåler

En annen løsning, hvis det er rom nok i skoen, er å kjøpe et par med ullsåler. Det vil bidra til en langt bedre opplevelse og økt komfort hvis sålen passer. I disse dager finnes det også noe så fantastisk som varmesåler du lader via USB-porten på datamaskinen din. Slike såler koster rundt 1500 kroner, og holder på varmen opp til 10 timer i enkelte tilfeller.

Er du som de fleste og ikke har 1500 kroner å bruke på varmesåler, eller synes det er en rar investering fremfor å kjøpe vintersko, så kan du gå for vanlige ullsåler. Disse koster fra 50 kroner og kan kjøpes hos enhver skoforhandler. Enda rimeligere fra sider som Amazon.

artikkelen fortsetter under annonsen

Vedlikehold skoene som anbefalt

Enkelte som har fjellsko som er beregnet for vinteren, har ikke vedlikeholdt skoene sine som anbefalt. Du må impregnere skinnsko, og det finnes en rekke instruksjoner rundt på nettet for hvordan du gjør det.

Invester i et skikkelig par med vintersko

Den siste løsningen er å kjøpe et godt og varmt par med vintersko. Kjøp vintersko eller vinterstøvler basert på hva du skal bruke skoene til. Sistnevnte passer åpenbart best hvis du skal traske i løssnø langt inne på fjellet som et eksempel. Men da har du kanskje ski på beina.