Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Gore-Tex sko til barn?

Barn skal også ha gode, tørre og komfortable sko. Da øker man tilfredsheten barnet opplever på turen, og minnet vil ikke være preget av våte føtter og gnagsår. Videre er det slettes ikke slik at du skal blakke deg på et par med terrengsko som barnet vokser ut av i løpet av en sesong.

artikkelen fortsetter under annonsen

Terrengsko skal gjerne sitte noe tettere på foten enn en vintersko, siden man ikke nødvendigvis kan bruke ullsokker eller tykke såler. Derfor blir de muligens byttet ut oftere, og rekker kanskje til en sesong i stedet for to. Hvis det er tilfellet så bør man 1) kjøpe kvalitetssko som man har planer om å selge igjen eller 2) kjøpe et godt par på tilbud.

Metodene ovenfor er selvsagt hvis du ønsker å bruke minst mulig penger på klær som blir byttet ut i løpet av en sesong eller to. Hvis dette ikke er en problemstilling så kan du selvsagt kjøpe skikkelige sko.

Hvor mye vil skoene bli brukt

Det er en prioriteringssak. Skal man være mye ute i terreng – skog eller fjell? Da kan det være greit å bruke litt penger på gode sko. Kan det hende at guttungen eller jenta skal være med på jakt? Da kan det være praktisk med litt høyere fjellsko med noe ankelstøtte. Gore-Tex er vanntett og ‘pustende’, så det er et godt alternativ.

Ikke blakk deg helt på den nyeste og dyreste modellen

Er skoene kun for et par hytteturer og noen dager i skog og mark, så trenger ikke skoene å være de beste på markedet. Husk likevel at de skal være komfortable, da gode sko er grunnlaget for gode opplevelser i ulendt terreng.

artikkelen fortsetter under annonsen

Vokser fort ut av skoen, men du får solgt de igjen

Du blir nok ikke millionær av å selge brukte tursko. Men du kan fint hente inn igjen noen kroner hvis du gjør det til en rutine å selge pent og tilnærmet ubrukt fottøy i det barnet vokser ut av det. Som fort kan skje i løpet av en sesong eller to når barnet vokser.