Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Jaktsesong – Sko eller støvel?

Kort sagt – det kommer helt an på behovet du har. Fjellstøvler gir mer beskyttelse og kan brukes i langt røffere terreng. En fjellsko er derimot mer praktisk for korte turer i lett terreng og på varme sommerdager.

artikkelen fortsetter under annonsen

Fjellsko til bruk på jakt

For korte turer på fjellet så kan fjellsko være et godt alternativ. De har potensiale til å være lettere enn fjellstøvler, og blir ikke like varme. De er også generelt rimeligere enn jaktstøvler, og du finner mer tester på fjellsko enn robuste jaktstøvler. Til sist er fjellsko svært dårlig egnet for myrer og vått terreng.

Jaktstøvel – et naturlig valg

Jaktstøvler finnes for en grunn. De gir jegeren god beskyttelse mot vikling, fukt, bitt og kulde. De er derimot mindre praktiske enn fjellsko i enkelte situasjoner. Skal du tilbringe flere dager på fjellet, eller gå i relativt uberørt terreng, så bør du vurdere jaktstøvler.

artikkelen fortsetter under annonsen

Oppsummert: Invester i et skikkelig par med jaktstøvler

Lave fjellsko er elendige i myr og vått terreng. Og er det en ting som er kjedelig på jakt, så er det nettopp det. Har du ruslet i timesvis etter elg så er det kjedelig å tråkke gjennom og bli kliss våt på føttene. Det beste er å ha et par med lave fjellsko til generelle fjellturer, og et skikkelig par med jaktstøvler for lange dager på fjellet.

Ta turen innom en butikk og prøv alle parene de har tilgjengelig! Les deg opp på det siste av tester så har du et par i årevis fremover.