Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Jaktstøvler – finn det beste paret til vinteren

I den forrige artikkelen her på siden skrev vi litt om vintersko, og hva du kan gjøre for å få fjellskoene dine varmere om vinteren. Nå skal vi derimot skrive litt om jaktstøvler, og finne ut hvordan man finner det beste paret til vintersesongen.

artikkelen fortsetter under annonsen

Gå for et kjent og trygt merkenavn

Det tryggeste valget er å gå etter testvinnerne, og hovedsakelig kun kjøpe støvler fra etablerte merker. Et av de rimeligste parene med jaktstøvler du kan kjøpe er det norske Forsvarets M77. Paret får du til rundt 1200 kroner, avhengig av utsalgssted. Det er naturligvis et slitesterkt og veletablert alternativ som har blitt brukt siden 70-tallet.

Merkene Alfa, Viking og Crispi er kanskje de mest etablerte her til lands. Men hold deg oppdatert på tester for å finne det nyeste av det nye. De siste årene har Crispi Titan GTX og Alfa Orre APS gjort det bra i tester. Begge fikk 8 av 10 i en nylig test av Hekta på tur (2017).

Prisene varierer noe

Prisene på jaktstøvler varierer noe, og de beste modellene koster rundt 3000 kroner. Vanlige jaktstøvler koster vanligvis fra rundt 2500 kroner og opp til 5000 kroner.

artikkelen fortsetter under annonsen

Les oppdaterte tester

Det er det beste tipset vi kan gi leserne våre. Som nevnt publiserte Hekta på tur en test i 2017, som du finner her:
https://www.hektapatur.no/pub_docs/files/tester/Test-av-lette-jaktstovler-Jakt-7-2017.pdf

PRØV forskjellige støvler før du går for et par

En test kan bare fortelle deg så mye. Det er individuelle forskjeller. For alt vi vet så liker du sko som blir våte og tunge etter et par timer ute i dårlig vær. Ta turen innom en jakt- eller ekstensiv skoforhandler, og prøv skoene før de kjøper de. Vær heller ikke redd for å bruke deg av angrefristen, send tilbake skoene hvis de ikke passer.