Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Komplett skoguide for løping i terreng

Dette er fortsettelsen på den forrige artikkelen som ble publisert her på Fjellsko. Her vil vi forklare mer utdypende om selve skoene som blir brukt.

Ved terrengløp er det viktigste at du velger en sko som sitter godt på foten, og gjerne mer tettsittende enn vanlige joggesko. Dette er spesielt viktig hvis du skal løpe i svært tekniske områder.

artikkelen fortsetter under annonsen

Lite teknisk terreng

Ved lettere terreng, som grusveier og åpne sletter, kan du fint velge en løpesko med god demping. Yttersålen skal ikke være like myk som joggesko beregnet for asfalt, men du kan fint gå for en mykere sko enn det som er nødvendig i tekniske fjellområder.

Disse skoene har ikke noe særlig med knatter, og det er gjerne det samt. stivheten på sålen som skiller disse skoene fra middels teknisk terreng.

Middels teknisk terreng

Med middels teknisk terreng menes det stier, grusveier samt relativt tekniske områder. Med disse skoene kan du løpe både langs grusveier, men også ta av for å løpe langs stier.

Den ytre sålen er noe stivere, og den kan gjerne gi noe ankelbeskyttelse. Middels grove knotter for feste på løst underlag.

artikkelen fortsetter under annonsen

Teknisk/røft terreng

For de tekniske partiene og løp i skikkelig røft terreng, bør man gå for en skikkelig terrengsko. En som gir god ankelstøtte, har grove knotter, vanntetting og en stiv yttersåle. Da vil skoen passe godt til løst underlag, steinpartier og skadeforebygging