Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Tenk på dette før du kjøper fjellsko

Det finnes mange forskjellige typer fjellsko. Du har høye fjellsko, som gir bedre ankelstøtte og gjør at du kan tråkke i grunne myrer og områder med fukt. De gir også bedre beskyttelse. Middels høye fjellsko og lave fjellsko er kanskje det vanligste, og er best egnet for tørt og varmt landskap.

artikkelen fortsetter under annonsen

Flere forskjellige typer fjellsko

Som nevnt innledningsvis, har vi mange forskjellige typer fjellsko å velge mellom. Det er derfor viktig at du kartlegger ditt individuelle behov.

Sko beregnet for røft terreng

For røft og teknisk terreng så kan det være hensiktsmessig med en noe høyere sko. Dette gir brukeren bedre ankelstøtte, men gjør også at du kan tråkke i grunne vann- og myrområder. For de aller røffeste turene kan jaktstøvler – eller fjellstøvler være et alternativ.

Vet du at terrenget er veldig teknisk, men ikke vått overhodet, så må man ta en beslutning. Hvis man er i tvil så vil trolig en høyere sko være å anbefale. Da har man ‘litt å gå på’.

Sko beregnet for vinter og is

Du har selvsagt også sko som er beregnet for kaldere temperaturer. Vintersko, tror jeg vi kaller det. Her har du et bredt utvalg, enten du ønsker tykke jaktstøvler eller lave vintersko beregnet for terreng- og fjellområder.

artikkelen fortsetter under annonsen

Støvler – til jakt eller tekniske fjellturer

Jaktstøvler er et svært godt alternativ for de tekniske og våte fjellturene. Slike støvler kan bruker om hverandre på fisketurer, andejakt, elgjakt eller turer i skikkelig røft terreng. Ellers er støvlene upraktiske på varme sommerdager når det egentlig er for varmt for klær overhodet.