Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Tursko – Lave eller høye? Bør du heller gå for støvler?

Det finnes svært mange forskjellige typer tursko. Skal du kun bevege deg på grusveier og stier? Skal du trakke gjennom myrer og røft, teknisk terreng? For det første alternativet så kan du nøye deg med lave eller vanlige tur/fjellsko. For de sistnevnte kan høye fjellsko eller til og med jaktstøvler være et kurant alternativ.

artikkelen fortsetter under annonsen

Lave sko til turer i lett terreng

Som nevnt tidligere – jo lettere terreng, desto lavere sko. Da har du sko som passer godt til varme sommerdager i shorts, mindre turer til skogs, stier og lignende. Det er mer hendige par som også kan være vanntette – Gore-tex.

Høye sko til lengre distanser eller teknisk terreng

Hvis du skal tilbringe flere dager i fjellet så vil høye sko være å foretrekke. Det er mindre risiko for å vikle eller tråkke feil, og dermed redusert skaderisiko. Høye sko er også bedre egnet til myrer, røft og teknisk terreng. Det er gjerne sko som tilnærmet går i ett med foten din. Du tenker ikke nødvendigvis over at de er der, og bidrar til økt beskyttelse mot steiner i teknisk terreng, buskevekster og lignende.

artikkelen fortsetter under annonsen

Støvler i svært ulendt terreng, myrer og lignende

Her kommer jaktstøvler på banen. Jaktstøvler har vi nevnt flere ganger tidligere, og det er ikke uten grunn. Det er verstingene av fjellsko, og gir deg desidert mest beskyttelse. Enkelte av parene er tilnærmet like lette som middels gode fjellsko, og her snakker vi støvler du slipper å tenke at er der. Du drar på deg støvlene og har støvler, fjellsko, beskyttelse mot vær og vind samt redusert skaderisiko i ett.