Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Tursko som kan brukes i røft terreng

Ut å rusle i et røft terreng? Da kan det være greit med noen skikkelige tursko. Det finnes ulike prisklasser, og det er vanlig at testvinnerne ligger på rundt 1500 kroner. Du finner selvsagt også par til 500 og 3000 kroner.

Det er derimot gruppen midt i mellom – der testvinnerne ligger – som vi har mest grunn til å tro at blir testet og mest utprøvd. Les kommentarer og vurderinger fra kunder og hold deg oppdatert på tester for å finne det beste paret.

artikkelen fortsetter under annonsen

Lave, vanlige eller høye sko

Det finnes ulike typer fjellsko. Ønsker du en lav, vanlig eller høy sko? De lave skoene fungerer best for varme dager i et tørt og lite teknisk område. Jo mer teknsik, røft og vått området blir, jo høyere bør skoen være. Dette gir bedre beskyttelse mot støt og vann, men også bedre støtte til anklene dine. For de aller fleste som ferdes ute i røft terreng vil en høy sko være å foretrekke. Da har man i hvert fall valget om å trakke litt i myrer og lignende.

Fjell- og jaktstøvler

Så kommer man opp på verstingene i denne kategorien. Jaktstøvler passer utmerket til alt slags terreng, og er laget for å kunne handle tøffe forhold. Myrer, kratt og teknisk terreng. Skal du gå i milevis på fjellet, så kan dette være et fornuftig alternativ. De trenger heller ikke å være særlig tunge, og enkelte testvinnere veier rundt 700 gram. De er derimot dyre, og ligger gjerne på 3000 kroner.

artikkelen fortsetter under annonsen