Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Velg riktige brodder til skoene dine

Det finnes mange brodder å velge mellom, til mange forskjellige formål. Du har brodder til terrengsko, fjellsko og vanlige vintersko. Du begynner med å kartlegge formålet med broddene, og deretter forsøker å finne et par som passer til anledningen.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilket terreng du vil ferdes i

Treffer du på is en sjelden gang? Da kan du velge en hendig brodde som er liten nok til å passe i jakken. Går du flere kilometer daglig ute på hardt vinterføre? Da kan det være greit å bruke litt penger på broddene.

Rimelige eller dyre brodder?

Du finner helt enkle, rimelige brodder fra rundt 100-lappen og opp til testvinnerne som koster ca 400 kroner. Snowline Tail – testvinneren i Jakt og Fiske nr 1-2 2017 holdes på plass av en kombinasjon av kjetting og en lett, slitesterk silikonstrikk som tres utenpå skoen.

Igjen – det kommer helt an på bruksområdet. Vil du bruke broddene hver dag om vinteren så kan det være greit å bruke litt penger på skikkelig utstyr.

artikkelen fortsetter under annonsen

Brodder til nødstilfeller

For de kveldene du kommer sent hjem fra byen: Det finnes helt enkle brodder som du trer over skotuppen. Et eksempel på en slik modell er Nordic Grip mini.

Nyttige lenker:
https://www.dinside.no/okonomi/her-er-de-beste-broddene/61180029