Alt innen fottøy for friluftsinteresserte mennesker

Viktig å tenke på før du kjøper gummistøvler

Gummistøvler skal være vanntette, komfortable og høye nok til å kunne vasse ut i en elvekant eller spasere elegant gjennom en myr.

Før Gore-Tex og andre materialer gjorde et inntog, var støvler synonymt med kaldt, fuktig og ukomfortabelt fottøy. Slik er det ikke lengre. Nå kan du få gode kvalitetsstøvler til rundt tusenlappen.

artikkelen fortsetter under annonsen

Varierende kvalitet – gå for trygge merker

Viking og Tretorn er to av de mest solgte støvel-merkene i Norge. Utenom disse to finner man bl.a. Seeland, Helly Hansen og Muck, som også får gode plasseringer i tester.

Gummistøvler beregnet for finere forhold

Det finnes ulike typer støvler, og enkelte er beregnet for bystrøk og passer sammen med finere bekledning. Slike støvler vil vi ikke gå nærmere inn på her. Men komfort, vanntetting og anerkjent merke er trolig de tre viktigste forbeholdene du kan ta.

Rimelige støvler fra et anerkjent merke

Hvor mye skal du bruke støvlene? Vet du at de kun blir brukt et par dager i løpet av året er kanskje ikke komforten like viktig på et stramt budsjett. Det vi vil anbefale er at du leser tester og/eller kundevurderinger.

Kjøpt et trygt og anerkjent merke, hovedsakelig de som ble nevnt ovenfor. Da er man litt tryggere mtp garanti og produksjonsfeil. Et moderne par til en gjennomsnittlig pris vil i de fleste tilfeller passe utmerket.

artikkelen fortsetter under annonsen

For røffe forhold og hyppig bruk – les nylig publiserte tester

Er du av typen som vil bruke støvlene tilnærmet daglig, så kan det være lurt å bruke mer tid på å undersøke ulike modeller. Les oppdaterte tester, og aller helst også fra utlandet. Husk at enkelte av nettavisene har skjulte motiver for å anbefale enkelte merker.

Igjen vil vi anbefale at du tester ulike par hos en forhandler før du legger penger i et skokjøp.

Nyttig lesning:
https://www.klikk.no/helse/trening/tester/test-av-gummistovler-3613793
https://www.tv2.no/a/8638403/
https://www.klikk.no/foreldre/barn/tester-og-barneutstyr/test-av-gummistovler-til-barn-6681753